Epon-Gpon Fiber Optik Altyapı
EPON genellikle minimum 32’yi (yani 1:32) destekler ve bölme oranını 1:64 olarak sınırlamaz, 1: 128 de mevcuttur. Sağlayıcılar, bölme oranını desteklemek istedikleri hizmetlere ve bant genişliğine göre tanımlayabilir. Buna karşılık, GPON, bölünmüş oran üzerinde bir üst sınır tanımlar: 128’i destekleyebilir ancak tipik olarak 64’tür.
GPON’un birkaç yaygın bölme oranı vardır – 1:32, 1:64 veya 1: 128. GPON, bölünmüş oranların çokluğunu sunar, ancak maliyet konusunda pek bir avantaj sağlamaz. EPON, 128 bölme oranına ulaşması gerekmediğinden ONU’da daha ucuz optikler yerleştirebilir.
Güvenlik Sistemleri
Güvenlik sistemleri, evleri ya da iş yerlerini güvence altına almak için gerekli olan sistemleri ifade etmektedir. Günümüzde pek çok kişi ev ve iş yerlerini güvenli bir şekilde koruyabilmek için güvenlik sistemlerine ihtiyaç duymaktadır.
- Ev içi güvenlik sistemleri.
- Ofis güvenlik sistemleri.
- Araç güvenlik sistemleri.
- Elektronik güvenlik sistemleri.
- Alarmlı güvenlik sistemleri.
- Kapı güvenlik sistemleri.
- Kamera güvenlik sistemleri.
IT Danışmanlık
Teknoloji danışmanları olarak da bilinen IT danışmanları, iş ve IT sorunları hakkında yardım ve tavsiyede bulunma hizmetidir ve günümün işletmelerinin neredeyse tümü işinin uzmanı bir IT danışmanlık hizmetine ihtiyacı vardır.
Otel Gelir Paylaşımı
Hotspot, belirlenen bölge içerisinde, kablolu/kablosuz ağ erişim protokolleri yardımıyla sunulan internet bağlantısına erişimin sağlanması amacıyla, bağlantı sağlayan kişinin kendisini sisteme tanıtmasını ve doğrulatmasını gerektiren sistemler bütünüdür. Paylaştırılan internet hattı, genellikle hizmeti veren kurum/işletme/şahıs üzerine kayıtlıdır ve üçüncü şahıslara verilen internet hizmetinin düzenlenmesi ve kayıt altına alınması ana amacıyla kullanılmaktadır. Bu hizmetin kullanım kuralları belirlenebilir. Hotspot, bu internet hizmetini ücret karşılığı veya bedelsiz olarak sağlayabilir.
TV/Uydu ve IPTV Çözümleri
IPTV teknolojisinin esnek, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlaması ile birlikte ses ve görüntünün de IP üzerinden dağıtılması birçok sektörün hayatını kolaylaştırdı, mesafeler kısaldı ve maliyetler minimuma çekildi. IPTV ile canlı karasal ve uydu tv ve radyoları , video, DVD, Dijital Video ,dijital tabela, bilgi panoları ve web içeriğini kolayca dağıtabilirsiniz.
Temsilcisi olduğumuz alanında lider markamız Exterity, HD kalitede ve ağ altyapısının minimum seviyede kullanılmasını sağlayan multicast özelliği ile, hastane, otel, okul, üniversite, kamu ve özel kurumlarda tercih edilen bir çözüm olmuştur.
IPTV Kullanım Faydaları:
- Mevcut IP ağınızı, televizyonuzu, bilgisayarlarınızı ve AV ekranlarınızı yani mevcut cihaz ve altyapınızı kullanarak ayrı bir uydu/anten sinyal dağıtım sistemine ihtiyaç duymadan maliyetinizi düşürebilirsiniz.
- Kurumsal IPTV, Televizyon, video kaynaklarının ve kullanıcıların her yerde eklenebilmesini sağlar, görüntüyü bozmayan bir ağ bağlantısı vardır, bu nedenle sistemi genişletmek daha hızlı olur.
- IPTV sisteminin ; video ölçeklenebilirliği ve yönetim kolaylığı özelliği sayesinde ihtiyaçlara yanıt olarak tüm organizasyonda TV, video ve geniş bant hizmetlerinin hızlı bir şekilde sunulmasını sağlar.
- IPTV multicasting (birden fazla alıcıya gönderim) teknolojisi , LAN bant genişliğini daha iyi kullanarak bant genişliği tasarrufu sağlar.
- IPTV Sistemi ile, güvenlik açısından içerik akışına tüm internet erişimi engellenebilir ve mevcut güvenlik araçları içeriğin sistemden geçtikçe fazlasıyla korunmasını sağlar.
- Mobil tüketiciler , seçtikleri cihazdan , nerede olurlarsa olsun istedikleri yerde , en yeni haberleri, etkinlikleri ve eğlence kanallarını takip edebilirler.
- IPTV yoğun kablolama endişesinden müşterilerini kurtarır.
Yangın Sistemleri
Yangın Algılama Sistemi, bir ortamdaki yangın tehlikesine karşı konumlandırılmış olan duman, ısı ve kombine (duman ve ısı) dedektörleri sayesinde algılama yaparak ortamdaki insanları olabildiğince hızlı bir şekilde uyarmayı amaçlar.
Zayıf Akım CAT-F/O
Zayıf akım, bina içerisinde; enerji, telefon, data, ses, güvenlik sistemleri sinyallerinin düzgün bir biçimde iletimini sağlamak için yapılan ve bu sistemleri tek bir çatı altında toplayarak yönetebilmeye ve gerekli durumlarda altyapıyı genişletmeye imkan sağlayan bir altyapı çalışmasıdır.
Yapısal kablolama ile kurumların en önemli ihtiyaçlarından biri olan veri ve enerji iletiminin, sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi hedeflenmektedir. Yapısal kablolama; internet, bilgisayar, telefon / santral, aydınlatma, yangın algılama ve ihbar sistemleri, güvenlik kamera sistemleri, geçiş kontrol sistemleri, seslendirme ve acil anons sistemleri, akıllı bina otomasyon sistemleri vb. sistemler için gelişmeye ve entegrasyona açıktır.
Yapısal kablolamada en çok dikkat edilmesi gereken konu ürünlerin ve cihazların kaliteli olması ve işçiliğin aynı şekilde özenli yapılmasıdır. Doğru ürün seçimi, kurgu ve işçilik ile kurumların yalnızca o anlık ihtiyaçları değil, geleceğe yönelik ihtiyaç ve problemlerin giderilmesi hedeflenmelidir.